top of page

Wedstrijdverslagen

Wat een weekend voor STB, wedstrijden om van te genieten door heel Europa.

 

 

We beginnen maar eerst in het mooie Budapest. Daar werd dit jaar de Eurpacup final gereden. Voor Nederland vertrokken een aantal shorttrackers op woensdag al richting Budapest. Namens STB waren Michelle junior D en Hugo junior C meegereisd.

Op vrijdag startte het toernooi al vroeg en omdat we gewend zijn om via de livestream mee te kijken had ik met al vroeg samen met Moniek, die de eerste twee uur vrij was, geïnstalleerd achter de PC. Helaas wat een teleurstelling, geen beeld, op geen enkel kanaal wat we konden verzinnen. Dat was balen en moesten het dus met de uitslagen gaan doen. Inderdaad de volgende keer Piet maar meenemen zoals Hans al voorstelde via de WhatsApp groep.

Michelle mocht alle eerste van de STB-ers van start voor haar 1000 meter. Ze reed een mooi nieuw PR op de 1000 meter en plaatste zich in de C-finale. Resultaat een veertiende plaats.

Daarna ging ze van start op de 500 meter. In de uitslag kwam geen tijd te staan en even later bleek dat Michelle inderdaad gevallen was.

Daarna was het de tijd voor Hugo. We kregen door dat hij fantastisch aan het rijden was maar helaas een duwtje kreeg. Gelukkig werd hij toegevoegd aan de A-finale. Die A-finale reed hij super en eindigde op plaats zes. Op de 500 meter plaatste hij zich voor de C-finale. Een mooie start van een spannend toernooi.

Zaterdag was weer een spannende dag.

Michelle begon met twee keer een 500 meter, de halve finale reed ze prima maar in de finale viel ze. Gelukkig niets ernstig maar natuurlijk wel balen voor haar. Geruchten die wij binnen kregen waren dar er mogelijk wat met haar schaatsen aan de hand was. Ze kon gelukkig wel weer starten voor haar laatste afstand de 777 meter. In de heat reed ze weer mooi naar een nieuw PR.

Hugo eerste afstand van die dag was de 500 meter in de C- finale. Hij was goed opgestaan want de C-finale won hij met overtuiging. Dat smaakte naar meer en dat was te zien op de volgende afstand de 1000 meter. Via de heat en de halve finale plaatste hij zich overtuigend voor de A-finale op de zondag.

Nog steeds geen livebeelden vanuit Budapest, dus ook niet op de zondag. Dan maar weer de uitslagen volgen. Gelukkig was er in Hasselt in ieder geval internet zodat we het konden volgen met de aanwezige STB-ers daar.

Michelle won de C-finale op de 777 meter met overtuiging. In het eindklassement belandde ze uiteindelijk op plaats veertien. Heel netjes voor je eerste echte grote toernooi, super gedaan Michelle.

Daarna was het de beurt aan Hugo, in de A-finale, zou het deze keer lukken. En het lukte, Een super mooie derde plaats op de 1000 meter. ( in Hasselt hebben we even lawaai voor je gemaakt Hugo).

Als kers op de taart mocht Hugo ook nog uitkomen in de relaywedstrijd met team Nederland in de finalerace. De dag kon al niet stuk maar het werd nog mooier met een gouden plak in de relay.

Hugo, wat een toernooi, gefeliciteerd!

 

Michelle heeft voor school een verslagje geschreven, lees hieronder.

 

Verslag van mijn reis naar Budapest het Europees Kampioenschap Shorttrack

Op woensdagochtend 18 maart vertrokken we met het hele team van shorttrackers en begeleiding naar Budapest.

 

 

De volgende dag gingen we naar de ijsbaan voor de training. In de middag hadden we tijd om naar Budapest te gaan. Daar hebben we rondgelopen om de stad te bekijken.

 

(Ik sta op de voorste rij 2e van rechts)

 

 

 

Op vrijdag, zaterdag en zondag waren de wedstrijden. Ik schaatste tegen meisjes uit Rusland, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Italië, Roemenië, Frankrijk en Duitsland. Ik ben in het eindklassement 14e geworden. Niet alles zat mee. Ik ben heel tevreden over de 777 meter omdat ik toen 9e werd.

 

Op de laatste dag zijn ook nog de stad in geweest en hebben we de oude stad (Buda) bekeken.

 

 

 

 

Michelle Velzeboer

21 maart 2016

Maar er waren meer rijders actief van STB.

 

In leiden werd er gestreden om de Arie Ravensbergen-bokaal.

Voor STB kwamen daar Eric en Robin aan de start. Helaas had Elise en Thomas zich af moeten melden i.v.m. griep.

Eric kwam uit bij de jongens pupillen 1, die reden een 333 meter heat en een 444 meter halve finale en als finale een 500 meter.

Het lukte Eric net niet om zich te plaatsen voor de A-finale maar reed twee prachtige PR’s zowel op de 333 als op de 500 meter. Hij eindigde als vijfde in het klassement.

Robin reed dezelfde afstanden als broer Eric bij de pupillen 2. Hij plaatste zich heel goed voor de A-finale waar hij een mooie tweede plaats in beslag nam. Met z’n tweeën werden ze ook nog achtste in het clubklassement.
Gefeliciteerd met de prestaties Robin en Eric, super gedaan.

 

 

 

 

In Hasselt werd er gestreden om de Speculaascup, ook daar waren een aantal StB-ers aan de start.

Om op zaterdag ook iets van het ochtendprogramma te zien was ik samen met Moniek al vroeg richting Hasselt gereden. De wedstrijd was al volop aan de gang en je voelde hier en daar al wat spanning. De sfeer zat er al goed in. Omdat het te veel is om iedere afstand te beschrijven zal ik in grote lijn vertellen hoe de STB-ers gereden hebben.

De jongste van het stel, Epke, mocht natuurlijk als eerste gaan starten. Voor hem stonden er de komende 2 dagen een 333 meter en een 222 meter op het programma. Als hij goed zou rijden dan kon hij ook nog een super finale 500 meter rijden. Nou, Epke reed die superfinale want elke rit die hij gereden heeft, reed hij zomaar een nieuw PR. We kunnen dus zeggen dat Epke een mooi toernooi gereden heeft, een mooie derde plaats in het eindklassement.

Daarna was Bibi aan de beurt in de categorie Boys/girls F. Bibi reed een 500 meter en een 333 meter waarbij ze op de 333 meter een nieuw PR reed. Op beide afstand kwam ze als tweede over de finish en ook zij mocht een super-finale 777 meter rijden. De strijd ging hier, net zoals bij de andere afstanden tussen twee heren en Bibi. In de superfinale, waarbij Bibi een nieuw PR reed kwam ze als derde over de streep. In het totale klassement werd ze tweede.

Bij de meisjes junioren D was Kirsi onze deelneemster. Kirsi reed een heel sterk toernooi. Op elke afstand bereikte zij de A-finale. De 500 meter won

ze zelfs. Dus ook voor haar een super-finale, maar dan een 1000 meter. Die ging hard en was best zwaar na zo’n weekend. Kirsi werd vierde op de 1000 meter, maar niet getreurd in het eindklassement was daar ook een prijs voor haar, een mooie derde plaats.

Bij de jongens junioren D waren er drie Stb-ers aan de start, Chris, Brian en Idse. Dat maakt het juichen soms wat lastig want welke naam moet je nu gaan roepen. Dan maar gewoon gillen, dat gaat ook.

We hebben een prachtige strijd gezien tussen de heren. Idse reed 2 nieuwe Pr’s op de 500 meter en de 777 meter, Brian reed er een op de 777 meter. Chris reed een goede B finale op de 500 meter waarbij hij punten scoorden voor het klassement. Helaas mochten alle drie geen super-finale rijden, wel jammer, misschien de volgende keer. In het eindklassement was Chris tiende, Brian dertiende en Idse zestiende. Let op, deze heren komen eraan.

De volgende categorie waren de dames C-A en B bij elkaar. In deze categorie zouden Sanne, Florine en Moniek uitkomen. Helaas voor Moniek bleek na het inrijden de blessure, waar ze al een paar weken last van heeft, niet zodanig over te zijn dat ze kon gaan starten. Voor haar heel jammer, hoewel de hoofdscheidsrechter tegen haar zei, meisje in Hasselt heb je heel veel leuke winkels, dus ga lekker shoppen. De voorkeur bij Moniek ging toch uit naar op de ijsbaan blijven en heeft mee gecoacht, gegild, muziek gemaakt en nog veel meer leuke dingen. Florine kon gelukkig wel rijden en dat deed ze heel netjes tussen al dat geweld van die grote meiden. Voor haar stond op het programma een 1000 meter en een 500 meter. Twee keer belandde ze in de E-finale. Ze reed een mooi PR op de 500 meter. Ook voor Florine was het een goed weekend. Sanne reed een super 1000 meter, alle heats, halve finales kwam ze glansrijk door en in de finale reed ze naar een derde plek. De 500 meter liep ook volgens plan , in de finale eindigde ze op een vierde plaats. Het moest dus in de superfinale gaan gebeuren , Sanne ging voor een podiumplek maar de vermoeidheid speelde een spel, Sanne begon net te laat aan een inhaalactie waardoor ze veel kracht verspilde en eindigde op plaats vijf. Een mooi toernooi Sanne, net niet op het podium maar ik denk dat iedereen zeker van je muziek genoten heeft in de kleedkamer.

Als laatste nog twee heren bij de junioren A en B. Daar kwamen Tom en Friso nog op het ijs. Hilco had zich voor de wedstrijd afgemeld. Tom en Friso reden een mooi toernooi, zaten steeds samen in de A-finale waar ze beide last hadden van een snelle Belg. Ze plaatste zich allebei voor de superfinale.

Ze reden de rit gecontroleerd, Tom kwam als eerste over de finish, Friso kon net niet voorkomen dat de snelle Belg toch de tweede plek bemachtigde en werd derde. In het eind klassement werd Tom tweede en Friso derde. Super gereden heren!

Dank naar Gert voor coaching en naar Bjorn voor de “gezelligheid”.

Voor foto’s kijk even op de facebookpagina.

 

Verder dit weekend, het is wel geen shorttrack maar het is wel een lid van STB. Er staat een leuk artikel over Fleur op:

https://www.facebook.com/skeelerNieuws.nl/posts/1113578455361815

 

 

 

 

 

Starclass Albertville 26-28 februari 2016

René, brons op 1000 meter

De junioren B, A en Senioren vertrokken naar Albertville voor hun derde Starclass van 26-28 februari. Voor STB stonden Moniek, Tom en René ingeschreven. Helaas heeft Moniek zich woensdagavond afgemeld vanwege een peesontsteking. De hele week had ze al inspanningen geleverd om het herstel sneller te laten lopen maar helaas zonder resultaat. Dus vertrokken Tom en René samen met nog vele andere Nederlandse rijders richting Albertville.

 

Dus weer een verslagje vanachter de computer, hopelijk wordt het geen gewoonte.

 

Terwijl Moniek naar school ging startte vrijdagochtend de competitie met de junioren B, 36 personen in totaal.

De competitie start, zoals altijd, met de 1500 meter, 26 februari, ik ben vrij en het moet zeker lukken om een paar heats te kunnen kijken

Tom start super in zijn heat, rijdt een goede rit en gaat als eerste over de streep, mooi naar de eerste groep. De halve finale gaat ook zoals het moed en uiteindelijk plaatst Tom zich voor de A-finale.

Dat wordt een spannende rit en een lastige zoals blijkt. Met een groot Fries blok in de rit is het een moeilijke opgave. Tom probeert links/ rechts maar het wil niet lukken. Uiteindelijk als zesde over de streep, mooi finale punten en op naar de volgende rit. Tom kan al terug naar “het Vakantieparadijs” en uitrusten voor de dag van morgen, als René gaat starten. Helaas heb ik geen tijd om verder te kijken dus moeten we het doen met de uitslagen.

René is op dreef, in de eerste heat plaats hij zich als derde voor de eerste groep. Dan wacht hem de halve finale, als je de uitslag bekijkt lijkt het of hij last ondervonden heeft van degene met de Yellow card, dat is natuurlijk jammer. René gaat van start in de finalegroep B en wordt daarin mooi tweede. Finale punten en op naar de dag van morgen

 

 

.

 

Moniek is vandaag vrij en al moet er huiswerk gemaakt worden, er wordt vooral gekeken naar de ritten in Albertville.

Tom vliegt die ochtend weer uit de startblokken en een goede eerste heat is gereden. Kwartfinale levert ook geen problemen, door naar de eerste groep junioren B. In de halve finale is het weer opbotsen tegen het Friese blok en het lukt Tom helaas niet om zich de A finale in te rijden. Dan van start in de B finale voor een mooi resultaat. Tom probeert alles maar veroorzaakt een penalty, geen finale punten. Dat is natuurlijk even een domper maar er komt altijd nog een afstand.

En die afstand gaat weer zoals het hoort, netjes de heat en kwartfinale en morgen starten in de eerste groep.

René op de baan is klaar voor zijn 500 meters. De heat gaat keurig, als tweede over de streep. Helaas valt René tijdens de kwartfinale, balen want het ging lekker. Door zijn val gaat hij niet van start in de halve finale, in de finale eindigt René op een tiende plaats, niet slecht maar er had meer voor hem ingezeten.

Vol adrenaline naar de laatste afstand van die dag, de 1000 meter.

Na het rijden van de heat en kwartfinale gaat René morgen van start in de eerste groep, dat smaakt naar meer.

 

Zondagochtend, wakker, ontbijtje en een blik op de liveverbinding vanuit Albertville.

Spannend, hoe gaan de jongens van STB het toernooi afsluiten.

Tom mag starten maar weet dat hij alles moet proberen om zich te plaatsen voor de finale. Hij probeert en probeert maar in de bocht gaat hij onderuit en neemt een Italiaanse rijder mee. De rit wordt afgefloten. Tom kan nog wel starten maar krijgt uiteindelijk een penalty voor zijn inhaalactie. Door de val kan hij helaas niet meer starten in de finalerit. Voor Tom geen fijne afsluiting van het toernooi.

René moet daarna aan de start en wil doorgaan met het goede gevoel van de dag ervoor. En dat gaat hem lukken. De halve finale rijdt hij sterk en René mag deze starclass voor het eerste naar de A-Finale, een super prestatie.

De A-finale rijden ze met 5 personen en dat zijn niet de minste. René is gretig, gaat goed van start. Na een prima gereden rit gaat hij als derde over de streep.

Een bronzenmedaille op de Starrclass, een super prestatie, gefeliciteerd René namens ons allemaal. 

 

 

 

 

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

bottom of page