top of page

Archief

Luxemburg 19-20 december 2015

 

Sinds het bestaan van de shorttrack Benelux cup was er in 2015 voor het eerst een wedstrijd in het mooie Luxemburg. Een reden om dit als STB te vieren met al onze leden. In één opwelling boekten we een aantal kamers in het Ibis budget hotel in Luxemburg Sud en nodigden daarna de leden uit voor het weekend. Het plan was om op de zaterdag af te reizen naar Luxemburg met een leuk programma en zondag de wedstrijd rijden.

Zo gezegd, zo gedaan.

Op 19 december vertrokken we met 43 personen richting het mooie Luxemburg. 19 leden en de rest waren fanatieke familieleden.

 

Het eerste onderdeel van het uitje was een heuse bowlingcompetitie op de baan van Kockelscheuer. Op de 7 banen die we ter beschikking hadden was het een strijd alsof je op de ijsbaan stond. Na een uur bowlen werden als winnaars uitgeroepen, Daphne, moeder van Kirsi en Jan, vader van Brian. Je ziet het toch maar ouders kunnen nog steeds winnen.

Daarna op naar het hotel, Ibis budget Luxemburg Sud, een ervaring op zich. Budget was het zeker. Er waren een aantal kinderen heel positief onder de indruk van het hotel, maar ja daar was het ook een eerste keer voor. Andere waren misschien het liefst vertrokken, maar ja terug lopen is best wel ver. Nadat iedereen uitgepakt had en zich geïnstalleerd had vertrokken we met auto naar het treinstation. Het meisje aan het loket had de dag van haar leven en mocht 43 kaartjes regelen voor de trein. Op naar Luxemburg stad.

 

Aangekomen in een stad volop in de kerstverlichting, op naar het restaurant Bella Napoli voor een overheerlijke pizza. De restauranthouder had een prachtige zaal geregeld waar we alleen met onze groep konden eten. Jong bij jong aan tafel, super gezellig, wijntje, biertje en wat fris. De pizza's waren heerlijk en zeker een goede voorbereiding voor de wedstrijd van morgen.

Na het eten ging de club uiteen, de jongste gingen terug naar het hotel om heerlijk te slapen, de rest wandelend richting de kerstmarkten die zich in het centrum bevonden.

Het was jammer dat we al gegeten hadden, want oh wat was er veel lekkers te krijgen op die markt. Ik zag chocolade aardbeien, suikerspinnen, gekleurde appels en nog veel meer ongezonds verdwijnen in sommige monden. En wat dacht je van de vette worst, oliebollen en warme wafels. Na wat rond gekeken te hebben, genoten te hebben van de drukte, de herrie en van elkaar was het rond half tien toch echt tijd om terug te gaan naar het hotel. Op naar de trein en daarna heerlijk slapen. Hoewel dat niet voor iedereen zo was. Sommige hadden last van de andere hotelgasten, andere hadden last van elkaar en andere werden helaas ziek.

Na een korte nacht zag iedereen elkaar weer bij het ontbijt. De verse broodjes, koffie en andere lekkernijen gingen er goed in. Bij het ontbijt mistte we Xandra. Helaas was zij in de loop van de nacht ziek geworden. Ze was zo ziek dat ze niet mee naar de ijsbaan kon voor de wedstrijd. Wat voor haar maar ook voor ons erg jammer was. Na het ontbijt gingen we in colonne op weg naar de ijsbaan, gelegen in een prachtig wandelgebied.

 

Binnen was het al een drukte, de organisatie had zijn handen vol. Rond tien uur begon de wedstrijd, ook hier werd gereden in ingedeelde categorieën. 18 STBers waren nog in de strijd, helaas halverwege de ochtend moest Fleur ook afhaken omdat ze zich niet lekker voelde. Maar, ja die lag ook bij Xandra op de kamer, virusje?. In de loop van de ochtend merkte je dat de rijders steeds enthousiaster werden, het ijs was super snel en hier en daar werden mooie pr's gereden. Omdat Luxemburg voor voldoende ijstijd gezorgd had konden er ook nog relay's gereden. Altijd een mooie en spannende afsluiting aan het eind van een mooie wedstrijddag. Complimenten voor de organisatie van Luxemburg, een wedstrijd voor herhaling. Nadat iedereen zijn schaatsen ingepakt had, de knuffels gegeven waren vetrokken we met zijn allen terug naar huis.

Een super weekend en iedereen bedankt voor alle gezelligheid en verhalen.

Wilma

Successen op NK 2015 voor STB

Op 3 en 4 januari waren de Nederlandse Kampioenschappen Shorttrack in Amsterdam. Het was weer een heel mooi weekend, met veel sfeer en sport. Het NK heeft toch extra sfeer, het klassement gaat over vier afstanden (mits de superfinale wordt gehaald), en wordt verreden met de grote namen (Lara van Ruijven, Sjinkie Knetgt, etc.). Enige nadeel van het "echte" werk is dat er geen "all finals" systeem wordt verreden. Dus als je niet "door" bent, ben je klaar voor die afstand. Vanaf de junioren C kan er mee gedaan worden, mits je je kwalificeert. Dit jaar waren onze deelnemers: Friso, Tom, Max, Ivo, Moniek, Sanne,  Fleur en Xandra (de laatste twee alleen op de relay). Hugo en Hilco waren helaas nog geblesseerd om mee te kunnen doen. Wat de relays betreft, de dames hebben zich van hun beste kant laten zien en werden knap vierde. De jongens hadden pech, en reden wat onoplettend, wat uiteindelijk resulteerde in een penalty. Jammer, volgend jaar beter. Individueel ging het beter met sommigen: Friso reed erg goed, werd 1e op de 1500 m en 2e op 1000 m. Op de 500 m had hij pech met een valpartij, maar hij stond er nog goed voor aan de start van de superfinale. In een psycholische race waar drie vochten om een been (het NK!) ging de vierde er mee heen. Helaas viel Friso waardoor hij net naast het podium viel. Maar met twee prachtige individuele medailles mag hij terug kijken op een mooi toernooi. Tom en Max haalden medailles op de 1000m, Tom zilver en Max brons! Tom haalde op alle afstanden medailles (brons en zilver) en werd knap derde in het eindklassement! Max werd mooi 5e en Ivo 14e. BIj de meisjes deden Moniek en Sanne het heel netjes. Sanne werd overall knap vierde en haalde een hele mooie derde plek op de 1500 m superfinale. Helaas wordt er geen medaille uitgereikt voor de superfinale, want die had ze wel verdiend! Moniek had pech op de eerste dag met een penalty en een close uitschakeling op de 500 m, maar kan - zeker met de relay - terugkijken op een mooi toernooi. Ik heb veel STB-ers op en naast het ijs gezien. Ik denk dat iedereen heeft genoten van mooie sport en inzet.  

Eerste regiowedstrijd gestart - mooie wedstrijd maar niet geheel vlekkeloos...

Ondertussen is de tweede regiowedstrijd al verreden, in Eindhoven, op 9 november 2014, met zo'n 14 STB leden als deelnemer. Helaas mochten de RTC-leden niet meerijden waardoor STB wat mager was vertegenwoordigd bij de junioren (Divisie A). Desalniettemin is er goed en hard gereden door iedereen. Robin Schneider werd mooi 3e bij Kids on Ice, in Divisie C deed STB het goed met Michelle, Bibi, Brian, Erik, Tessa, Florine en Akki. In DIvisie B werd hard gereden door Luidina, Fleur en Xandra. In DIvisie A liet Marc zien dat hij nog heel hard kan rijden, net als Willem en Ivo. 

Eerste regiowedstrijd gestart - mooie wedstrijd maar niet geheel vlekkeloos...

Op 19 oktober stond de eerste regiowedstrijd van het seizoen op de agenda, in Wilrijk. Daar aangekomen bleken de kussens onveilig en de ijsmachine kapot, waardoor het ijs matig en -bij hoge snelheid- gevaarlijk was. Na overleg is besloten om de A-divisie af te gelasten. Velen konden dus na een vroege start weer rechtsomkeert maken. Desondanks was het een mooie ochtend waar in de B- en C-divisie veel strijd is geleverd en mooie ritten werden verreden. Enkelen onder ons hebben genoten van het mooie weer (23 graden!) en hebben de omgeving te voet verkend. Eea hebben we afgesloten met een gezellige pizza-lunch in de buurt van de ijsbaan. Het seizoen is nu voor iedereen gestart!

bottom of page