top of page

Trainingen

Trainingslocatie Den Bosch

Trainingslocatie Breda

Wintertrainingen

In de winter is voor de meeste kinderen van onze vereniging shorttrack de hoofdsport. Daarnaast stimuleren wij hen om ook andere sporten te doen. Dit is in de vorm van andere ijssporten zoals langebaan-schaatsen, kunstrijden en ijshockey, maar ook bijvoorbeeld turnen of trampolinespringen. Vooral voor de kinderen denken wij dat het goed is om ze motorisch veel ervaring op te laten doen en vooral om ze plezier te laten hebben in sport. 

Shorttrack
Shorttrack

Shorttrack is het vaak wat onze leden het liefste doen. Daarom voldoende mogelijkheden om te shorttracken gedurende de week. Hieronder een overzicht van onze trainingen. De trainingen worden vaak gecombineerd met andere verenigingen en het gewest om kinderen optimaal op niveau te laten trainen. Dit is goed voor de techniek, maar maakt het ook leuker voor hen. We doen naast techniek veel aan behendigheid. Dit maakt van hen betere schaatsers en natuurlijk zijn de trainingen daardoor ook leuk en veelzijdig.

Langebaan & marathon

De meeste van onze leden, doen naast shorttrack, ook nog aan langebaan-schaatsen en marathon. Dit doen de meeste bij verenigingen die langebaantrainingen verzorgen of bij het Schaatscollege. Dit moedigen wij ook erg aan en proberen daarbij ook contact te houden met de langebaan-verenigingen en hun trainers. Tot de leeftijd van 14 jaar proberen we de kinderen van alles te leren op het ijs en daar hoort de 400 meter baan zeker bij. 

Tot de leeftijd van minimaal 10 jaar moet je ze vooral leren schaatsen en bestaat er eigenlijk nog geen onderscheid tussen shorttrack, langebaan en marathon. 

Droogtraining

Bij shorttrack proberen we ook aandacht te besteden aan conditie, behendigheid en coördinatie. Vaak gaat dit beter naast het ijs dan op het ijs. Daarom hebben de iets oudere kinderen en rijders ook de mogelijkheid om voor- of na de training mee te doen met de drootraining. 

Daarnaast zijn er voor de kinderen die het goed doen in hun leeftijdsgroep op uitnodiging mogelijkheden om extra trainingen te volgen bij het Schaatscollege en bij de Intergewestelijke trainingsgroep van de gewesten NB, ZH, NH en Utrecht. Hierdoor kunnen kinderen tot nog 4x in de week extra trainen.

Op deze manier kunnen we zowel recreanten,  wedstrijdrijders en langebaners die hun bochten extra willen oefenen de juiste training bieden. 

 

Voor deze trainingen kan je je opgeven via STB of via je ijsvereniging in het Gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland

Shorttrack

Zomertrainingen

In de zomer blijven de meeste kinderen van STB gewoon shorttracken. Daarvoor hebben we ijs in Dordrecht en hopelijk komend jaar ook in Den Bosch. Daarnaast doen ze dan ook veel andere sporten zoals skeeleren, wielrennen en mountainbiken. Vooral op jongere leeftijd promoten we dat kinderen veel verschillende dingen doen. Dit is leuk, maar ook heel goed voor hun motoriek. Aan de ijstraining is voor kinderen vanaf ongeveer 12 jaar ook nog een droogtraining gekoppeld. 

 

Sinds kort heeft STB een samenwerking met de Vughtse IJsclub. Leden van STB kunnen tegen geringe bijdrage meetrainen bij de Vughtste IJsclub, en wel op de volgende trainingen:

 

  • Skeelertraining in Schijndel op de maandagavond

  • Fietstraining vanuit Vught op de vroege woensdagavond

  • Looptraining vanuit Vught op de zondagochtend

 

Mocht je interesse hebben om hier aan mee te doen, stuur dan even een mailtje.

bottom of page